Posna sarma sa tunjevinom – Recept

NAJBOLJA POSNA SARMA SA TUNJEVINOM

O posnim sarmama sa orasima smo već dali odlična dva recepta, a sada nastavljamo dalje, evo i recepta kako se pravi posna sarma sa tunjevinom, pa da krenemo.. Nastavi čitati “Posna sarma sa tunjevinom – Recept”

Kelj varivo recepti bez mesa

KELJ VARIVO RECEPTI

Kelj varivo bez mesa je jedno veoma ukusno, prijatno i pre svega lagano jelo sa pregršt hranjljivih sastojaka i bez holesterola, i kao takvo je idealno za dane posta koji su pred nama. Ovo posno jelo, u našem narodu poznato i kao čušpajz od kelja, preporučuje se svima onima koji žele da smršaju, prvenstveno zbog svoje veoma male kalorične vrednosti. U 100 grama kelj sadrži tek 50 kalorija !

Ova izuzetna biljka u sebi sadrži dosta kalijuma i kalcijuma, a bogata je takođe i A i C vitaminima.

Varivo od kelja zahvaljujući tome pospešuje probavu i pomaže u otklanjanju masnoća iz organizma, tako da je ovo idealno jelo za sve generacije, a preporučuje se i u ishrani trudnica. Postoje razni načini za pripremu ovog variva, a mi ćemo se ovde naravno pozabaviti onima bez mesa. Za ovu priliku specijalno sam pripremila dva veoma prosta i provereno dobra recepta, a posudila sam ih od moje ujne.

Sigurna sam da ćete podjednako uživati kako u izvrsnom ukusu ovih variva, tako i u njihovoj pripremi. Nastavi čitati “Kelj varivo recepti bez mesa”

Posni prebranac recepti za pasulj

KAKO SE PRAVI POSNI PREBRANAC ZA SLAVU

Posni prebranac je jedno od tradicionalnih jela na našim prostorima u kome podjednako uživaju pripadnici svih generacija. Pošto je u pitanju pasulj bez mesa, to je idealno jelo za svaku slavsku trpezu u danima posta. Uglavnom se jede topao, ali je podjednako ukusan i hladan, kada se obično služi kao predjelo. Kao što već sigurno i sami znate, postoje razni načini da se spremi posni prebranac za slavu.

Recepti koje sam vam ovde pripremila su, pre svega, jednostavni, tako da nećete imati problema sa njihovom primenom, a kada je reč o ukusu, budite sigurni da ćete biti oduševljeni. Zato pređimo na stvar! Nastavi čitati “Posni prebranac recepti za pasulj”

Kako se pravi posna musaka recept

POSNA MUSAKA RECEPTI 

Posna musaka od povrća je jedno veoma ukusno vegetarijansko jelo koje se dosta brzo i lako priprema. Svrstava se u posna glavna jela i namenjeno je  za sve generacije .Ona će svakako će obradovati vaše najmilije u danima posta koji su upravo nastupili. Ona možda nije toliko često zastupljena na našoj slavskoj trpezi, kao npr. posna sarma, ali ako se odlučite baš za nju, budite sigurni da nećete nimalo pogrešiti. Recept za musaku možete pripremiti na nekoliko interesantnih načina i sa par različitih sastojaka, a mi smo se ovde odlučili za dva sjajna i pre svega jednostavna recepta. Sigurni smo da će vam se svideti i da ćete se pre svega dobro zabaviti uz njih. Nastavi čitati “Kako se pravi posna musaka recept”

Kako se pravi posni majonez recept

KAKO NAPRAVITI POSNI MAJONEZ BEZ JAJA RECEPT

Zahvaljujući svojoj specifičnoj aromi i ukusu, majonez se upotrebljava u raznim kulinarskim kombinacijama. To je definitivno jedan od najpopularnijih sosova za izradu salata, ali se isto tako može koristi i u pripremi raznih drugih jela. Međutim, zbog toga što u sebi sadrži jaja, redovan recept nije moguće koristiti za posna jela i salate. Ali srećom postoji i recept za posni majonez, o kome ste vi verovatno čuli ponešto. Mi smo vam ovde spremili dva recepta za pripremu ovog veoma zdravog i ukusnog sosa koji će i više nego kvalitetno zameniti mrsnu varijantu. Nema razloga da se za vreme posta odričemo nama omiljenih ukusa, zar ne? Zato smo mi tu da vam dodatno ulepšamo vašu slavsku trpezu. Nastavi čitati “Kako se pravi posni majonez recept”

Posna sarma sa orasima recept

POSNA SARMA SA ORASIMA ZA SLAVU

Posna sarma sa orasima nikog ne ostavlja ravnodušnim,upravo zbog toga se ovo posno jelo se  i često priprema za naše slave. U pitanju je veoma zdravo jelo, kao stvoreno za dane posta, koje bi definitivno trebali imati na vašoj slavskoj trpezi. Ona je isto tako pravi izbor za sve one koji žele da pojedu nešto lagano i veoma ukusno. U pitanju je vegetarijansko jelo u kome će podjednako uživati pripadnici svih generacija. Recept za posnu sarmu se može pripremiti na različite načine i sa različitim sastojcima, a mi ćemo vam na ovoj strani dati neke od najpopularnijih i najboljih recepata za pripremu ovog izvrsnog jela. Izaberite jedan po vašoj volji i obradujete vaše najmilije u prigodnoj slavskoj atmosferi. Ovo je odlično jelo za posnu slavu  kome niko neće odoleti, verujte nam na reč ! Nastavi čitati “Posna sarma sa orasima recept”